top of page

Hoe richt je een loft in?

Een loft is een prachtige, open ruimte met een hoog plafond. Vaak zijn dit prachtige ruimtes die je een stads gevoel geven. Het kan echter wel een uitdaging zijn om deze ruimte in te richten, omdat er vaak geen duidelijke scheidingen zijn tussen de verschillende ruimtes. In deze blog geef ik je tips die je helpen bij het inrichten van jouw loft of studio.

loft inrichten

1. Creëer verschillende ruimtes:

Begin met het bepalen van welke zones je nodig hebt, zoals een woonkamer, een eetgedeelte en een slaapkamer. Bepaal ook wat de beste plek is voor de ruimtes. Heb je plekken met prettig daglicht? Plaats hier dan niet je slaapkamer ;). Door te schuiven met de meubels en het creëren van deze aparte ruimtes binnen jouw loft maak je hoekjes die een knus gevoel geven.


2. Gebruik meubels om de ruimtes op te delen:

Grote meubels, zoals banken, boekenkasten en kamerschermen, kunnen worden gebruikt om de ruimte in te delen en de verschillende zones te markeren. Door bijvoorbeeld een boekenkast te plaatsen tussen je woon- en eetgedeelte, creëer je een duidelijke scheiding tussen de twee gebieden. Dit maakt beide zones knusser.


3. Creëer opbergmogelijkheden:

In een loft is opbergruimte vaak beperkt, dus het is belangrijk om slimme oplossingen te vinden om je spullen op te bergen. Think outside the box. Gebruik bijvoorbeeld maatwerk-kasten die van de vloer tot het plafond lopen om he spullen uit het zicht te houden. Of maak gebruik van multifunctionele meubels, zoals een bank met opbergruimte onder de zitting. Onthoud daarnaast dat sommige kasten ook goed dienst kunnen doen als roomdivider en deze zeker niet altijd tegen een wand aan hoeven te staan.


4. Statements:

In een grote, open ruimte zoals een loft kunnen grote, statement-stukken een geweldige toevoeging zijn. Sterker nog, omdat het zo'n grote en open ruimte is heb je een groter gebaar nodig om een statement te maken, Kies bijvoorbeeld voor een grote kunstwerk, een opvallende kroonluchter of een oversized spiegel om de aandacht te trekken en de ruimte een unieke sfeer te geven.


5. Verlichting:

Goede verlichting is essentieel in een loft, omdat het vaak een grote open ruimte is zonder veel natuurlijk licht. Het is bij een loft extra belangrijk om verschillende soorten verlichting toe te voegen, Denk hierbij aan een mix van hanglampen, vloerlampen, tafellampen en wandlampen om een warme, gezellige sfeer te creëren.


interieur loft

6. Laat de originele kenmerken van de ruimte zien:

Een van de beste dingen aan een loft is de bijzondere architectuur en de originele kenmerken van de ruimte. Lofts zijn vaak wat industrieler en rauwer dan de gemiddelde tussenwoning. Laat deze kenmerken zien door bijvoorbeeld het bakstenen muur of de balkenplafond te behouden en ze te integreren in je interieur. Dit voegt karakter en charme toe aan de ruimte.Een loft kan een geweldige ruimte zijn om in te wonen, maar het inrichten ervan kan een echte uitdaging zijn. Ik hoop dat je met deze tips meer houvast hebt om de loft van jouw dromen in te richten. Kom je er met deze tips niet uit? Geen stress! Maak gemakkelijk en snel online een afspraak bij De Interieurbar. Dan maken we er samen iets moois van!

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page