top of page

Interieurstyling

Ontbreekt er in je woning net dat beetje sfeer of persoonlijkheid? Heb je een leeg hoekje in de woning en weet je maar niet hoe je deze het beste kunt aankleden? Of lukt het maar niet om bijpassende accessoires te vinden? Bij De Interieurbar stel je al je interieurvragen en wij zoeken samen met jou naar de perfecte oplossing.

 

Naast onafhankelijk en persoonlijk advies kun je bij ons ook terecht voor het stylen van jouw interieur. Jouw huis hoort als een thuis te voelen; warm, knus en gezellig. Daar kunnen wij als interieurstylist jou bij helpen.

Laat je interieur stylen door dé interieurstylist van Breda

Het inrichten van een woning is veel meer dan alleen de juiste meubels kiezen. Het is een kunst om al je interieuritems met elkaar te combineren en te zorgen voor eenheid. Je huis moet immers een warme, sfeervolle plek zijn. Eén waar je graag voor thuiskomt én waar je je thuis voelt. Een sfeervol interieur draagt hier zeker aan bij.

 

Als professionele interieurstylist in Breda hebben we ruime ervaring in het (her)inrichten en afstylen van vele soorten woningen. Van vloer tot plafond, al je vragen kun je aan ons stellen. Samen met jou gaan we aan onze bar zitten om al je wensen te bespreken. Aan deze bar zijn de mooiste creaties ontstaan.

Maaike Graafland, interieurstylist De Interieurbar

Creëer een totaalplaatje dat klopt

Bij de styling van jouw interieur draait het voornamelijk om het totaalplaatje kloppend maken. De puntjes op de ‘i’ zetten. Hoewel het juist om de kleine dingen draait, hebben al deze kleine dingen bij elkaar opgeteld best wat invloed op je interieur en de sfeer. Niet heel onbelangrijk, dus. Als interieurstylist hebben we oog voor detail en weten we precies welke objecten of decoraties jouw interieur naar een hoger niveau tillen.

Huur De Interieurbar in als jouw interieurstylist.jpg

Wij helpen tunnelvisie te doorbreken

Boek je bij ons een sessie of huur je ons als huis stylist in? Dan geven we je altijd persoonlijk en onafhankelijk advies op maat. Tijdens zo’n sessie brengen we de wensen in kaart die je wilt realiseren in de ruimte(s). Om een goed beeld te krijgen van de ruimte die we gaan ontwerpen is het handig dat je zo veel mogelijk informatie over de ruimte mee neemt. Denk hierbij aan afmetingen, plattegronden, foto’s of zelfs video’s van de ruimte.

 

Daarnaast zien we graag een moodboard of afbeeldingen waar jij blij van wordt, waardoor we een goed beeld krijgen van jouw droominterieur en waar we inspiratie uit halen voor het ontwerp. Aan ons de taak om jou te laten zien welke mogelijkheden er zijn, afgestemd op jouw persoonlijke eisen, wensen en smaak. We denken met je mee en helpen je tussenvisie te doorbreken en out of the box te denken.

Wat wij als binnenhuisstylist voor jou kunnen betekenen

Interieurstyling geeft je woning een persoonlijke touch. Het zorgt ervoor dat de sfeer de persoonlijkheid van jou en je gezin ademt. Om de gewenste sfeer te bereiken kijken we samen naar passende kleuren, materialen, dessins en vormen die aansluiten op de inrichting en meubels. We houden hierbij rekening met je gezinssituatie, je wensen en eisen. Zo is een wit vloerkleed erg stijlvol, maar niet ideaal wanneer er kleine kinderen rondlopen. Samen gaan we ontdekken wat je woonwensen zijn en deze omzetten naar werkelijkheid.

Meer informatie? Neem contact op!

Wil je al jouw interieurvragen beantwoord hebben? Of heb je een duwtje in de goede richting nodig?

Maak online een afspraak voor een sessie bij ons aan de bar.

Heb je vragen over onze diensten of werkwijze? Neem dan vrijblijvend contact op. We hopen je snel te zien!

Veelgestelde vragen

Wat is interieurstyling precies?

Als binnenhuisstylist zijn wij veelal bezig met het creëren van sfeervolle inrichtingen van woningen. Binnen dit vakgebied zijn er echter nog veel meer specialisaties die je op kunt gaan. Zo is het ook mogelijk om kantoren, winkels of andere soorten ruimtes in te richten. Wij focussen ons echter op woningen. We geven advies over kleurgebruik, type en stijl van meubels, materiaalgebruik en verlichting. Ook het toevoegen van accessoires, zoals het vinden van een mooie pot voor planten, een stijlvolle lamp of andere kleine decoraties behoren allemaal tot interieurstyling. In tegenstelling tot een interieurarchitect, houden wij ons niet bezig met de technische aspecten van het binnenwerk.

Wat kost een interieurstylist?

De kosten van een interieurstylist zijn afhankelijk van de benodigde tijd die nodig is om jou te helpen met het adviseren in het afstylen van je huis. Wij maken gebruik van drie verschillende sessies; van 1, 2 of 3 uur. Vaak kunnen we in een of twee uur al heel ver komen. Een uur advies kost €195,-. In deze tijd beantwoorden we al je interieurvragen, ook met betrekking tot bijvoorbeeld de styling. Na afloop van iedere sessie ontvang je van ons per email een samenvatting. Zo kun je op je gemak alle details van het gesprek nog eens doornemen en zelf aan de slag met het afwerken van je interieur.

Wat is het verschil tussen een binnenhuisarchitect en een interieurstylist?

Het grootste verschil tussen een binnenhuisarchitect en een interieurstylist heeft te maken met de opleiding en beschermde titel. Binnenhuisarchitecten moeten ingeschreven staan in het architectenregister om de titel te mogen voeren. Daarnaast moet een binnenhuisarchitect minimaal een opleiding op HBO Master niveau hebben gevolgd. Ook is een architect bouwkundig een stuk uitgebreider onderlegd. Deze houdt zich veelal bezig met de technische aspecten van het vak zoals de constructie van een gebouw of woning.

Dit geldt niet voor interieurstylisten. Een interieurstylist mag aan de slag zonder hier een speciale opleiding voor gevolgd te hebben. Een interieurstylist zal zich dan ook niet bezighouden met bijvoorbeeld constructieberekeningen of een technische tekening. Een stylist houdt zich over het algemeen meer bezig met de sfeer, indeling, kleuren & materialen en de styling van een woning. Bij De Interieurbar zijn wij wel in het bezit van een diploma tot interieurstylist, omdat we het belangrijk vinden om kennis van zaken te hebben.

bottom of page