top of page

5x creatieve woonideeën

Bijgewerkt op: 2 dec. 2022

Toe aan iets nieuws in je interieur, iets anders. Iets wat makkelijk te realiseren is, maar toch uniek en het gewenste effect heeft? Lees dan gauw verder. In dit artikel zet ik vijf creatieve woonideeën voor je op een rijtje waarmee jij jouw woning een bijzondere twist geeft.


1. Het verven van de stootborden van de trap

Dé manier om op een subtiele wijze kleur toe te voegen aan de hal: het verven van de stootborden van de trap. Dit kan natuurlijk op 101 verschillende manieren.

Zo zou je kunnen kiezen voor een subtiele kleur, zoals lichtgroen, waarmee je de gehele stootborden verft.


Er zijn ook gewaagdere opties. Zo kan je bijvoorbeeld de stootborden van de trap ook van kleur laten verlopen. Dit zou in een extreme variant kunnen zoals het geven van een regenboog aan kleuren, maar ook dit is er in een subtielere versie.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je in de hal een witte vloer hebt, hoe leuk zou het dan zijn dat je de onderste stootborden wit verft en naarmate je naar boven gaat ze van lichtroze in donkerroze veranderen?


2. Nieuw leven inblazen van een oud kastje

Iedereen heeft ergens in huis wel een oud kastje die niet helemaal passend meer is bij je huidige woonstijl. Bij de een is dit een oud IKEA kastje die in de weg staat en de ander een erfstuk van oma die je echt niet wil doen.


Hoe leuk als je deze items een tweede leven geeft? Het eerste wat bij je op komt is waarschijnlijk om het meubel te verven, wat zo’n kastje meteen een frisse look geeft. Weet ook dat je nog meer kunt uitpakken. Zo kun het bovenblad van een oud kastje betegelen, wellicht met tegeltjes die je nog hebt liggen uit de keuken? Of met een restpartij via marktplaats.


Ook het vervangen van de deur en -ladeknoppen kan een wereld van verschil maken. Overweeg hier in verschillende opties en bekijk wat het doet met de look van de kast. Ga je voor gladde vierkante tegels of een druppelvorm met reliëf? Kies je strakke, zwarte knoppen of gouden met een chique marmerlook?


3. Een art wall maken

Verzamel je favoriete kunstwerken bij elkaar en maak een art wall. Bedenk voor jezelf eens wat jou aanspreekt in kunstwerken. Vind je dit lastig om te doen?

Neem een kijkje op Pinterest en maak voor jezelf helder waar jouw oog steeds op valt: Zijn het de sprekende kleuren? Zijn het items waar een grapje in verwerkt zit? Heeft alles gouden details? Probeer een rode draad te vinden en verzamel alles bij elkaar wat in dat teken staat.


Think outside the box; heb je een mooi dinerbord dat hierbij past? Hang deze ertussen. Verzamel door het kopen van nieuwe posters of kunstwerken, maar kijk ook thuis eens rond. Met een nieuwe visie vind je soms oude schatten.


4. Een wand behangen

Kies ervoor je wand (of een stuk hiervan) te behangen in plaats van verven. Ik ben gek op behang. Vooral omdat je niet alleen kleur, maar ook structuur en patronen kan toevoegen die 10x zo veel sfeer geven als verf doet. De mogelijkheden zijn eindeloos en als je het zat bent, kies je zo weer een ander behang.


Vind je het lastig om er een uit te kiezen? Ga eens naar een behangwinkel bij jou in de buurt. Vaak hebben ze er tientallen behangboeken staan om inspiratie in op te doen. Hierdoor kan je alle details van het behang goed bekijken en soms zelfs voelen.5. Style met kussens

Of je nu je slaapkamer hotel-chique wilt maken of je bank een frisse touch wil geven, kussens zijn je beste vriend. Kies verschillende formaten en vormen voor een speels effect. Hierdoor ontstaat er ook diepte op je bank of bed.


Kussens zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Om eenheid te behouden, werk je het beste met 2 of 3 verschillende kleuren. Zorg er bij prints voor dat er ergens in de print kleuren uit je interieur terugkomen. De kracht zit hem in de herhaling.Meer inspiratie nodig?

Als interieuradviseur, -ontwerper en -stylist zit ik dagelijks met klanten samen en help ik ze met het realiseren van hun droominterieur. Ik zit boordevol creatieve ideeën en adviezen die ik ook graag met jou deel. Meer inspiratie nodig of een doordacht interieuradvies? Plan een afspraak in! Ik hoor graag hoe ik je kan helpen.

97 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page