top of page

De 5 opvallendste interieurtrends van 2023

Bijgewerkt op: 15 feb. 2023

Ben jij benieuwd welke woontrends 2023 voor jou in petto heeft? In zet de 5 opvallendste voor je op een rijtje:

1. Organische vormen Deze trend kan je bekend voorkomen, we zagen vorig jaar veel organische vormen in bijvoorbeeld bijzettafels en spiegels. In 2023 zet deze trend zich voort, maar dit jaar breidt de trend zich uit naar grotere meubelstukken. Waarom willen we organische vormen in ons interieur? Kleuren hebben invloed op ons humeur, dit werkt ook zo bij vormen. Zo geven organische vormen in een interieur ons een vriendelijk en verwelkomend gevoel. Organische vormen zijn gebaseerd op de vormen en texturen die in de natuur voorkomen, zoals golven, bladeren, takken en bloemen. De vloeiende lijnen en vormen zorgen voor een comfortabele en warme sfeer.


2. Statement piece Voor deze trend moet je durven! Een statement piece kennen wij ook wel als dé eyecatcher in je interieur. Denk hierbij aan een velvet blauwe bank of een knalroze kast. Het toevoegen van een opvallend en krachtig meubelstuk aan jouw interieur geeft je de kans om een jouw unieke stijl en smaak uit te drukken. Vind je dit een leuke trend maar lijkt je een velvet blauwe bank te heftig? Kies dan voor een kleiner item zoals een fauteuil of een poef.

3. Groen en paars Groen is een kleur die al lang bekend staat om haar verfrissende en rustgevende effecten en is vaak terug te vinden in natuurlijke omgevingen, zoals bossen en parken. Paars, aan de andere kant, is een meer opvallende en moderne kleur die gebruikt wordt om een interieur een opvallende en stijlvolle uitstraling te geven. Paars is een complexe kleur en wordt geassocieerd met luxe, rijkdom en kunst. Het combineren van groen en paars in je interieur is een unieke en opvallende kleurencombinatie. Het gebruik van dit kleurenpalet geeft een rustige en ontspannen sfeer en heeft daarnaast ook een stijlvolle en moderne uitstraling. Deze woontrend is het beste te creëren door gebruik te maken van verschillende tinten groen en paars in de ruimte. Het groen kan bijvoorbeeld in de vorm van planten, kussens of gordijnen aanwezig zijn, terwijl het paars meer aanwezig is in de vorm van wandkleuren, meubels of verlichting.

4. Een gekleurd plafond Door het plafond een kleur te geven kun je de sfeer van de kamer beïnvloeden. Zo kan een blauw plafond kan een kalmerende en rustgevende sfeer creëren, terwijl een geel plafond een vrolijke en opbeurende indruk opwekt. Deze trend is vooral mooi in ruimtes met een hoog plafond, door het plafond een kleur te geven maak je de ruimte knusser en voel je je meer geborgen.5. Back to the 70s De jaren 70 staat bekend om hun groene, oranje, gele tinten en bloemenpatronen. Naast dat we deze kleuren en patronen veel zien in mode, willen mensen deze ook in hun interieur terugzien. De terugkeer van de jaren 70 in het interieur komt voor uit het gevoel van nostalgie en de behoefte aan opvallende kleuren en patronen. Naast de uiterlijke kenmerken hebben we ook behoefte aan de functionaliteit en het comfort die deze periode kenmerkt. De items die in 2023 een comeback maken zijn bijvoorbeeld de elementen banken, lampen met franjes en gedurfde prints en kleuren. Ook kiezen we voor onze zitmeubelen vaker voor een corduroy of velours stof.

Ik ben zelf erg enthousiast over de bovenstaande trends en kan me helemaal vinden in de behoefte aan kleur en prints na een aantal grijze en sombere jaren. Veel van deze trends gaan we voor langere tijd terug zien. Onthoud wel dat trends komen en gaan en je vooral moet kiezen voor interieuritems die goed bij jou passen.

99 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page