top of page

Van full-time in de zorg naar interieurontwerpster: een kijkje in mijn leven.

Als je vaker mijn blogs leest, in de winkel komt of een interieuradvies overweegt vraag je wellicht af wie het gezicht achter De Interieurbar is. Daarom schrijf ik deze blog over.. jawel! Mezelf.


Wie ben ik?

Ik ben (op het moment dat ik dit schrijf 😋) 29 jaar oud en geboren in Rotterdam. Vier jaar geleden ben ik voor de liefde naar Breda verhuisd. Ik woon samen met mijn vriend in een jaren ’30 huis die we afgelopen jaar hebben uitgebouwd en verbouwd. Hoewel mijn vriend een andere baan heeft, is ook hij gek op interieur. Zo helpt hij mee bij de inkoop van (vintage) meubels, denkt hij mee over het bedrijf en ondersteunt hij me waar nodig.


Naast mijn werk houd ik me ook in mijn vrije tijd graag bezig met interieur, denk hierbij aan klussen in huis (het is nooit af..), creatieve projecten zoals het maken van lampen en het bezoeken van (vintage) markten.


Ik heb een hekel aan vroeg opstaan, dit heb ik in de zorg namelijk te vaak gedaan. Naast deze hobby’s houd ik enorm van borrelen, koken en spelletjes spelen. Ik ga op zijn tijd graag naar een festival en ga het liefst naar warme bestemmingen op vakantie.

Je zou het nu misschien niet raden, maar voorheen heb ik écht iets compleet anders gestudeerd.

Op de middelbare school heb ik getwijfeld om de interieuropleiding te gaan volgen aan het HMC in Rotterdam. Echter was dit niet de beste tijd om deze opleiding te volgen. Door de crisis was er nauwelijks werk te vinden in het interieurvak waardoor ik de keuze maakte (net als mijn ouders) in de zorg te gaan werken. Ik werkte 4 jaar als psychiatrisch verpleegkundige en besloot daarna anesthesiemedewerker op de operatiekamer te worden.

Ondanks ik graag voor anderen zorg, kwam ik erachter dat dit niet mijn plek was. De steriele ruimte met tl-verlicht maakte me somber, vooral in de winters waarin ik in het donker van huis ging om in het donker weer thuis te komen. Ik besloot een dag minder te gaan werken en een opleiding professioneel interieurontwerpen te gaan volgen. Ik had al snel door dat ik hier veel gelukkiger van werd. Kort daarop startte ik mijn eigen interieurontwerp bedrijf en ben ik volledig uit loondienst gegaan.Zo is De Interieurbar ontstaan

Voordat De Interieurbar bestond maakte ik alleen complete interieurplannen voor particuliere klanten in mijn bedrijf KIET interieur. Tijdens deze periode kwam ik er steeds vaker achter dat er veel mensen zijn die een aantal interieurvragen aan mij wilden stellen, zonder dat deze direct behoefte hadden aan een compleet interieurplan. Veel van deze vragen beantwoordde ik ‘even tussendoor’, waardoor ik hier veel tijd aan kwijt was en niet de volledige tijd & aandacht had voor deze vragen.


Vanuit deze vraag ontstond het idee een plek te creëren waar je welkom bent om jouw interieurvragen te stellen. Hierdoor ontstond de naam ‘De Interieurbar’, wat uitstraalt dat je laagdrempelig binnen kunt lopen en gastvrij wordt ontvangen. Omdat niemand anders zo’n concept heeft was het erg spannend om uit te proberen, maar inmiddels blijkt wel dat de behoefte aan deze adviessessies er zeker is. Waar interieuradvies vroeger alleen voor vermogende mensen was, word het steeds ‘normaler’ om advies in te winnen van een professional. Inmiddels kan je bij De Interieurbar terecht voor zowel korte adviessessies, particuliere & zakelijke interieurplannen en hebben we een winkel met unieke woonaccessoires.


Mijn passie en missie

Na het lezen van bovenstaande geschiedenis begrijp je wel dat dit écht mijn passie is. In je volwassen leven een carrier switch maken vergt namelijk nogal wat moed en doorzettingsvermogen. Ik neem uit mijn vorige carrière veel waardevolle lessen mee. Zo ben ik door mijn vooropleidingen erg goed in contact leggen met mensen, ik kan goed aanvoelen waar de behoefte ligt en stel de juiste vragen. Ik kan me goed inleven in andere mensen, wat als je een interieur ontwerpt voor een ander onwijs belangrijk is. Wat ik belangrijk vind in een interieur is dat je jezelf erin herkent. Dat je, zodra je thuis de drempel overstapt blij bent met wat je aantreft en denkt ‘dit ben ik’. Dat je interieur qua sfeer schreeuwt wie jij bent en jouw leefstijl ondersteunt.

Ik zie het als mijn taak een huisje te bouwen rondom jou als persoon.


Ik ben dan ook geen interieurontwerper die één stijl heeft en deze in meerdere woningen implementeert. Hoewel ik een herkenbare handtekening heb draait mijn ontwerp vooral om jou. Bij mij kom je voor advies als op zoek bent naar een eigen stijl.Maar wat is dan mijn stijl?

Ik zou mijn eigen stijl omschrijven als eclectisch, kleurrijk, moody, liefde voor vintage, eigen, warm en voeg graag een knipoog toe. Ik hou van het combineren van verschillende kleuren, materialen, prints en items uit verschillende stijlen & tijdperken. De uitdaging is hierin een rode draad te vinden en de kunst om ervoor te zorgen dat deze stijl, ondanks de variëteit, rust uitstraalt.

👆🏼 Hierboven een klein sneak peak van mijn eigen huis


Mijn favoriete opdracht(en)?

Ik krijg regelmatig de vraag welke opdrachten ik het leukste vind. Het antwoord is echter dat het vooral de veelzijdigheid van de opdrachten is waar ik blij van word. Zo werk ik in één week aan particuliere interieurplannen, waarin ik een rustig & warm thuis kan creëren. Ik leef me helemaal uit in zakelijke projecten, waar ik uitgedaagd word in de horeca een onvergetelijke ervaring vorm te geven en ik help weer iemand anders uit de brand tijdens een korte interieuradvies-sessie. Elk project en de mensen erachter zijn anders, wat mijn werk spannend houdt.Toekomst

Na de afgelopen jaren vooral heel hard te hebben gewerkt om vanuit niets iets op te bouwen ben ik nu vooral heel erg blij om te zien dat alles vorm krijgt en staat. De komende jaren staan voornamelijk in het teken van de dienstverlening evalueren en ervoor te zorgen dat deze steeds verder optimaliseert.


Al met al is De Interieurbar is een mooie, inspirerende plek geworden waar ik al heel veel mensen heb geholpen hun interieur tot een volgend niveau te brengen en ik hoop dat de komende jaren nog heel vaak te mogen doen.

116 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page