top of page

Hoe laat je je slaapkamer groter lijken?

Bijgewerkt op: 21 nov. 2023

We zijn niet allemaal gezegend met een grote master bedroom, maar willen wel allemaal een hotel chique ervaring. Hierbij hoort het gevoel van ruimte en als deze er praktisch gezien niet is, geef ik je tips om deze wél te voelen.


Mijn 8 tips voor een optisch grotere slaapkamer

  1. Gebruik de hoogte: hang spullen op. Denk hierbij aan wandplanken, om spulletjes op kwijt te kunnen of bijvoorbeeld een hangend kledingrek. Als je meer ruimte van de vloer ‘vrij’ laat oogt het ruimer.

  2. Ga voor slanke meubels; dus geen grote, robuuste items maar fijnere elegante stukken. Vooral meubels op slanke pootjes geven een ruimtelijk effect; ook hier weer omdat je meer van de vloer ziet.

  3. Kies voor gordijnen die van het plafond tot aan de vloer komen, hiermee benadruk je de hoogte van de ruimte.

  4. Zet geen of zo min mogelijk spullen voor het raam. Dit blokkeert de lichtinval waardoor de kamer donkerder en dus ook kleiner lijkt.

  5. Gebruik reflecterende materialen. Denk hierbij aan spiegels of meubels in hoogglans. Ook glanzend beddengoed of kussentjes kunnen licht reflecteren. Doordat deze items licht reflecteren is de ruimte lichter en voelt deze ruimer aan.

  6. Kies een licht kleurenpalet in de kleur op de wanden en de vloer. Deze oppervlakten reflecteren het meeste zonlicht, dus maak hier handig gebruik van.

  7. Gebruik niet veel losse kleine accessoires, hierdoor oogt het snel rommeliger waardoor de ruimte kleiner aanvoelt. Ga liever voor een of twee grotere accessoires, zoals een grote kroonluchter, een groot schilderij of mooie fotocollage.

  8. Een groot vloerkleed. Als je slaapkamer niet heel groot is kun je het beste kiezen voor een groot vloerkleed. De grote oppervlakte laat je slaapkamer ruimer lijken. Kies een rustig tapijt en zorg ervoor dat deze ruim onder je bed vandaan komt. Anders bereik je net het tegenovergestelde. Oh, en vergeet de warmte onder je voeten niet. Een echte win-win situatie, dus.


Creëer sfeer met hanglampen

Hanglampen trekken je aandacht naar het plafond, waardoor de slaapkamer ineens een stuk groter oogt. Door zoveel mogelijk lampen aan de wand of plafond op te hangen, blijft er meer ruimte over voor andere spulletjes. Zo houd je je slaapkamer opgeruimd en netjes. En de verlichting maakt van je slaapkamer een echte knusse en sfeervolle ruimte waar je maar al te graag komt om te ontspannen.


Kleine slaapkamer inrichten? Ik help je graag!

Ben je op zoek naar meer tips? Of je nu een groot project begint of wat korte vragen hebt; Bij De Interieurbar geef ik antwoord op ál jouw interieurvragen. Een afspraak maken doe je gemakkelijk & snel via de website.

41 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page