top of page

Je interieur herfstklaar maken

Heb jij na de zomer ook zo’n behoefte aan verandering? De verandering van seizoenen vraagt ook om een verandering in je interieur. Net als een grote schoonmaak in de lente. Dit komt doordat je leefstijl er de komende maanden anders uit gaat zien. De zwoele zomeravonden maken plaats voor knusse herfstavonden met kaarsjes en een lekker dekentje op de bank. Hoe je jouw huis herfst-klaar maakt lees je hier.


1. Gebruik warme kleuren

In de herfst hebben we behoefte aan warme, donkere kleuren. In het najaar van 2022 blijven bruintinten de boventoon voeren. We stappen steeds meer van de zwart en grijstinten af en vervangen deze voor tinten van beige tot aan chocoladebruin. Ik ben niet verbaasd dat deze tinten het zo goed doen binnen de interieurtrends, ze zijn namelijk onwijs goed te combineren met verschillende kleuren zoals aubergine, bordeauxrood & fuchsia. Voor meer informatie over het combineren met bruin lees je de blog ‘Welke kleur past bij een bruin interieur?’2. Kies voor zachte een dikke materialen

In de lente en zomer kiezen we vaak voor lichte & dunne stoffen, in de herfst vervangen we deze graag voor zachte en dikke materialen. Zo kun je je huis herfstklaar maken door dikkere gordijnen op te hangen dan in de zomer. Dat geeft meteen een heerlijk knus gevoel en houdt de kou buiten. Wat ook een goed idee is voor een echt herfst-gevoel is het toevoegen van een vloerkleed, ook hiervoor geldt dat je deze in de lente weer geheel weg kan halen of kan vervangen voor een zomers exemplaar.3. Sfeerverlichting

Omdat het simpelweg vroeger donker wordt hebben we meer behoefte aan licht. In huis is het prettig om meerdere sfeerverlichtingspunten te hebben. Sfeerverlichting bestaat vaak uit indirect licht. Denk hierbij aan een tafellamp met een kap, of wandlampen die tegen de muur aan schijnen in plaats van een lamp waar je direct in kijkt. Deze voelen vaak knusser aan.


Een goede tip die ik je hiervoor kan geven is het aanschaffen van smart-verlichting. Deze lichtbollen zijn per stuk of in pakketten aan te schaffen en kan je bedienen met je smartphone. Het fijne aan deze lichtbronnen is dat je de warmte/kleur van het licht en de intensiteit kan instellen. Zo heb je voor bij elke situatie prettige werk of sfeerverlichting.


Verandering van accessoires

Tot slot maak je je herfst-huis helemaal af door accessoires toe te voegen. Iets wat echt niet mag ontbreken in de herfst zijn kaarsen. Kies voor verschillende soorten in warme kleuren. Het groeperen van een aantal kandelaren bij elkaar of meerdere soorten kaarsen samen op een plateau zorgt voor een echt wauw-effect. Zachte kussens op de bank in warme kleuren en siertakken met herfstig blad of in najaarskleuren maken je huis helemaal klaar voor de herfst.

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page