top of page

Kleurvlakken schilderen: maak een statement op de muur!

Bijgewerkt op: 21 nov. 2023

Wie goed oplet ziet het overal: Kleurvlakken op de wand. We zien het op reclameposters, websites en vooral ook in interieur. Wat ik zo leuk vind aan deze trend is dat deze zo veelzijdig is. Er zijn wel 1001 manieren om kleurvlakken toe te passen in jouw interieur. Voor elk interieur is er wel een passende toepassing. Ik vertel je graag over een aantal voorbeelden.



Kleurvlakken in interieur

1. Traditionele kleurvlakken

Denk aan een halfhoge lambrisering of een geschilderd plafond. Dit is de meest traditionele en eenvoudige manier om kleurvlakken op de muur te maken. Je bepaalt het kleurvlak en brengt een egale laag verf aan op de wand met een roller of kwast. Effen vlakken geven een strakke en tijdloze uitstraling, en ze kunnen worden gebruikt om de kleuren in een ruimte te accentueren of een rustgevende sfeer te creëren. Ook kan je met deze kleurvlakken een ruimte anders laten ogen. Zo kan je met een lambrisering de ruimte breder laten lijken, denk hierbij aan de hal. Met een geschilderd plafond maak je de ruimte knusser, wat in een herenhuis of loft heel prettig kan zijn,



2. Geometrische kleurvlakken

Een opvallend onderdeel in deze trend zijn de geometrische vormen op wanden. Dit zijn schilderingen met rechte blokken of cirkels over elkaar heen. Deze moderne & creatieve techniek is de perfecte manier om een vleugje artistieke expressie en speelsheid aan je leefruimte toe te voegen. Of je nu een minimalistische esthetiek of een levendige en gedurfde uitstraling wilt creëren, geometrische kleurvlakken kunnen je interieur naar een hoger niveau tillen.



3. Organische vormen

kleurvlakken op de wand

In dit onderdeel ontmoeten twee trends elkaar: organische vormen & kleurvlakken op de wand. Door organische vormen op de wand te schilderen krijg je een vriendelijker en natuurlijker effect dan bij de geometrische vormen. Het mooie hieraan is dat er veel ruimte is voor je eigen creativiteit. Je kunt experimenteren met verschillende vormen. Bovendien kun je kiezen uit een breed scala aan kleurencombinaties die passen bij de sfeer van je interieur. Deze techniek geeft je de mogelijkheid om je persoonlijke handtekening achter te laten in de ruimte en een unieke uitstraling te creëren.



4. Kleurvlakken met prints

Als je echt alles uit de kast wilt halen kan je er ook voor kiezen vlakken op de wand te maken met prints. Dit kun je doen door (verschillende) behangsoorten te gebruiken. Met behang voeg je meer structuur en diepte toe dan met verf, daarnaast zijn er eindeloos veel prints en kleuren te koop. Waar eerst alleen exclusieve behangmerken met textuur en glans werkten, zijn deze tegenwoordig steeds beter verkrijgbaar & zijn er meer voordelige alternatieven te koop.



Ik hoop dat ik je met bovenstaande voorbeelden heb kunnen inspireren. Ook hoop ik dat je nu de stoute schoenen aan durft te trekken en jouw wand van een mooi statement gaat voorzien!





81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page