top of page

Tips voor het inrichten van een (thuis)kantoor

Bijgewerkt op: 21 nov. 2023

Of je nu studeert, thuis werkt of je werkkamer vooral als hobbyruimte gebruikt, een fijne werkplek is goud waard. Je wilt een werkplek die je inspireert in plaats van tegenzin opwekt, maar hoe zorg je daarvoor? Ik vertel je mijn belangrijkste tips in deze blog.


5 tips om jouw thuiskantoor sfeervol in te richten


  1. Het is misschien heel verleidelijk; Je hebt wat verf over uit je woonkamer en wilt je (thuis)kantoor een kleurtje geven. Eén plus één is twee, zou je denken. Doe dit niet! Geef je kantoor een andere kleur dan je woonomgeving. Zeker als je thuis werkt. Door thuis te werken vervagen de lijnen tussen onze werk en privésfeer. Door je kantoor dezelfde kleur te geven als die van je woonkamer, waar je juist tot rust wilt komen creëer je een verkeerde associatie. Je wilt immers niet in je woonkamer het gevoel krijgen dat je nog iets te doen staat en andersom.

  2. Kies een kleur die past bij de energie die je kan gebruiken in je kantoor. Blauw is de kleur van concentratie en geeft een rustgevend effect. Terwijl oranje en geel juist kleuren zijn die energie en positiviteit opwekken. Heb je het snel koud tijdens het thuiswerken? Kies dan voor een warme kleur.

  3. Zorg voor voldoende licht. Is er minder daglicht in jouw kantoor? Zorg dan voor goede verlichting.

  4. Kleed je werkplek gezellig aan met accessoires. Dit doe je door bijvoorbeeld met een vloerkleed onder je bureau. Heb je wat minder ruimte? Gebruik dan de wanden. Door een ingelijste poster of schilderij te bevestigen voeg je wat inspiratie toe aan de ruimte.


Ergonomie in een kantoor

Vergeet naast een mooie werkplek ook niet te zorgen voor de juiste ergonomische keuzes:

  • Een bureau waar je met een laptop aan wil werken heeft een minimale afmeting van 75x120 centimeter.

  • De hoogte van een bureau is meestal 75 centimeter.

  • Bureaustoelen met een zithoogte van 41-45 centimeter wordt als het prettigst ervaren.

  • Een bureaustoel met poten heeft een uitschuifruimte nodig van 70 centimeter, terwijl een draaistoel maar 60 centimeter nodig heeft.

  • Kies voor een bureaustoel met verstelbare armleuningen, zodat deze niet in de weg zitten als je aanschuift.

  • Houd onder het bureau voldoende ruimte vrij voor je benen. Het lijkt misschien een hele praktische plek voor een printer, maar voelt op den duur toch minder prettig.

Word ook gelukkig in jouw werkomgeving

We voelen ons gelukkiger in een sfeervol kantoor. Investeren in een gezellige werkplek is niet alleen goed voor werknemers, maar goed voor de complete organisatie. Een fijne sfeer in je (thuis)kantoor verhoogt namelijk productiviteit en vermindert stress. En zeg nu eerlijk, we willen toch allemaal werken in een omgeving die ons inspireert? Stop dus zeker moeite in de inrichting van je (thuis)werkplek.


Vind je het lastig om de juiste sfeer te creëren? In een interieurontwerp op maat of een fijne adviessessie met mij ontdekken we hoe we jouw kantoor het beste kunnen inrichten.

93 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page