top of page

Urban jungle in je huis

Iedereen heeft deze term wel eens horen vallen..

Maar wat is een urban jungle nou precies? En is het iets voor jouw huis?

Urban Jungle, beton en planten

Wat is een urban jungle?

Urban betekent stedelijk, eigenlijk het tegenovergestelde van de jungle. Urban jungle is dus de mix van stedelijke rauwheid en natuurlijke begroeiing. De afgelopen jaren zagen we een grote industriële trend, met daarin een grote toepassing van betonnen en stalen materialen. Deze materialen alleen kunnen zorgen voor een wat koude en ongezellige look. Door de jungle toe te voegen aan deze rauwe materialen krijgen we een gezelliger, maar toch stoer geheel. Denk hierbij aan materialen als hout, bamboe, en natuurlijk heel veel groene planten.


Waar komt deze trend vandaan?

Deze trend komt vooral voort uit de behoefte om meer groen in huis te halen. Vooral in de winter zitten we veel binnen wat de behoefte aan contact met de natuur vergroot. Gezien het met koude temperaturen en veel regen niet altijd even aantrekkelijk is een wandeling in het bos te maken halen we de natuur gewoon in huis.


Urban jungle in je huis

Als deze trend je aanspreekt kan ik me voorstellen dat je niet direct ziet hoe je dit bij jou thuis kan toepassen. Daarom geef ik je 5 voorbeelden van toepassingen voor in jouw (woon)kamer.1) Planten, planten en nog eens planten

Je raad het al: in een urban jungle kunnen planten niet ontbreken. Ben je bang dat het te druk wordt? Kies dan liever voor een aantal grotere planten dan veel verschillende kleine plantjes. Heb je weinig ruimte? Denk dan eens aan een hangplant aan het plafond of aan de wand.

Botanisch interieur

2) Aardse tinten

Voeg aardse tinten toe aan je interieur voor een echte urban jungle. De meest voordehandliggende kleur is natuurlijk groen. Wil jij een spannender contrast? Denk dan ook aan kleuren zoals terracotta, beige, bruin, taupe, geel en zandkleuren. Deze kleuren kan je toepassen op de muur, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen een van je houten meubels van een aards likje verf te voorzien.


3) Botanisch behang

Behang is een echte sfeermaker. Waarschijnlijk denk jij bij een botanisch behang direct aan een behang met een jungle-print. Laat je hier niet direct door afschrikken want tegenwoordig zijn er oneindig veel soorten om uit te kiezen. Ga eens langs bij de lokale behangwinkel om wat boeken door te bladeren. Je zal zien dat er ook rustigere behangsoorten zijn die bijvoorbeeld de structuur hebben van bamboe of bladeren zonder dat je direct aan een drukke en opvallende print vast zit.


Rotan planten interieur

4) Vaas met bladeren of droogbloemen

Vazen zijn er in alle soorten en maten, waardoor er altijd een past in jouw interieur. Kies bijvoorbeeld voor een klein vaasje met gedroogde bloemen op de schouw of in het raamkozijn. Heb je ergens nog een leeg hoekje? Investeer dan eens in een grote vaas en koop grote pampas pluimen die de hoek mooi opvullen.


5) Rotan

Zeg je urban jungle dan zeg je rotan. Het mooie van dit materiaal is dat het voor veel verschillende toepassingen wordt gebruikt. Rotan wordt gebruikt voor verschillende meubels zoals kastjes, tafels en stoelen. Ben je al voorzien van alle meubels? Je kan rotan ook toepassen in woonaccessoires zoals spiegels, lijsten, vazen en lampen.69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page