top of page

Welke kleur past bij een bruin interieur?

Bijgewerkt op: 21 nov. 2023

We zien de laatste tijd steeds meer bruintinten terugkomen in zowel de mode als in interieur. Hoe pas je deze kleur toe in jouw interieur? Welke kleuren passen er goed bij? Ik vertel het je allemaal in deze blog.


Kleurenpsychologie

Eerst wil ik je laten zien waardoor de kleur bruin zo’n comeback maakt. De kleur bruin geeft ons namelijk – onbewust – een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Na twee onzekere jaren waarin we te maken hebben gehad met pandemie, oorlog en aanzienlijke inflatie is het niet gek dat we een groot verlangen hebben naar rust en zekerheid. Iets wat we daarom graag terug willen zien in ons interieur van 2022. Door de associatie met de natuur heeft de kleur bruin een evenwichtige en natuurlijk uitstraling. Bruin past binnen het palet van aardetinten zoals taupe, mushroom en terracotta.


Sfeervol bruin interieur
Bron: FonQ.nl

Ton sur ton

Bruin is goed te combineren met verschillende bruin en aardetinten. Door de verschillende tinten zoals zand- en modderbruin, baksteen- en roestbruin, chocolade en kaneelbruin met elkaar te combineren krijg je een warme sfeer in huis.

Ben je bang dat het te saai wordt of te veel van hetzelfde? Zorg er bij ton sur ton vooral voor dat je de afwisseling zoekt in de verschillende materialen. Combineer in de verschillende bruintinten grovere, fijne, rauwe, aaibare en gepolijste items met elkaar.


Bruin en kleur in je interieur

Voor degene die een wat uitgesprokener interieur willen kan je ook andere kleuren toevoegen aan bruin.

Bruin kan je goed combineren met verschillende kleuren. De kleuren die het meest voordehandliggend zijn okergeel of terracotta. Vooral nu we richting de herfst gaan is dit een sfeervol palet om voor te kiezen.


Bruin combineert daarentegen ook erg mooi met donkergroen. Deze combinatie komen we vaak in de natuur tegen, waardoor we deze combinatie ook als natuurlijk en rustig ervaren.


Wil je echt een verrassend interieur? En durf jij buiten de lijntjes te kleuren? Combineer bruin dan met oudroze of paars. Dit geeft een vrouwelijke en speelse touch.


Ik denk graag met je mee

Ben jij toe aan warme kleuren in je interieur waar je van tot rust komt? Maar vind je het lastig of spannend om een mooi kleurenpalet uit te kiezen? Maak dan een afspraak bij De Interieurbar in Breda. Ik denk graag met je mee.

453 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page