top of page

Welke vloer kies je bij houten meubels?

Hout is een prachtig materiaal en geliefd voor vele woningbezitters.

Hout geeft veel warmte en diepte aan jouw interieur en is op ontelbaar manieren toe te passen. Hout kan daarnaast ook op vele manieren bewerkt worden, wat zorgt voor verschillende uitstralingen. Denk hierbij aan grof en geleefd hout voor een industriële look maar ook dus geschaafd hout voor een strakke Scandinavische uitstraling. In alle verschillende interieurs brengt dit een veel voorkomende vraag met zich mee: Welke vloer kies ik bij houten meubels?


Houten vloer met houten meubels

Een houten vloer in een andere kleur

Hoewel over smaak niet te twisten valt, ben ik

van mening dat houten meubels zeker op een houten vloer kunnen. Mijn advies zou wel zijn de vloer in een andere kleur hout te kiezen dan de meubels die erop staan. Kies bijvoorbeeld voor een donkere, nootkleurige vloer met eiken meubels of andersom. Voldoende contrast tussen de houtsoorten voorkomt dat meubels en vloer één geheel lijken.

Gietvloer met houten meubels

Een gietvloer

Als je van hout houdt ;) is niet het eerste waar je aan denkt een gietvloer. Zonde! Want door een vloer te kiezen die rustig en effen is springen jouw houten meubels er echt uit. Door voor een gietvloer te kiezen krijg je veel keuzevrijheid in je meubels en de houtsoorten hiervan, doordat eigenlijk alle meubels mooi staan op een gietvloer. Zo kan je dus ook verschillende kleuren houten meubels uitkiezen, zonder dat het geheel niet matcht.


Een linoleum of marmoleum vloer

Hetzelfde geldt voor een linoleum of marmoleum vloer. Ook deze vloeren zijn rustig en effen, wat zorgt voor hetzelfde effect als een gietvloer. Let er wel op dat gietvloeren meer geschikt zijn voor grotere ruimtes & natte ruimtes. Linoleum/marmoleum is te koop op rol van 200 of 400 cm of als klikpanelen. In grotere ruimtes heb je dus te maken met een naad, hoewel deze tegenwoordig nauwelijks te zien is. Een linoleum/marmoleum vloer is vaak voordeliger dan een gietvloer.

Tegelvloer met houten meubels

Een tegelvloer

Een tegelvloer staat prachtig bij houten meubels. Doordat de textuur veel verschilt van het hout geeft dit een mooi contrast in je interieur. Bij tegels is er veel keuze in de kleur en de tekening. Probeer bij het uitkiezen van de juiste tegelvloer vooraf te bedenken voor welke look je wilt gaan. Bekijk afbeeldingen online of op Pinterest. Grotere tegels geven vaak een rustiger geheel dan kleine tegels. Ook de kleur en grootte van de voegen kunnen erg bepalend zijn. Voor een rustige tegelvloer die wat weg heeft van een gietvloer kies je eerder voor een voeg in dezelfde kleur

als de tegels. Wil je nadruk leggen op het legpatroon

van de tegels?

Dan kies je een afwijkende voegkleur.


Laat je adviseren!

Voor alle verschillende soorten vloeren geldt dat er veel verschillende opties zijn in kleuren en structuur. Bekijk verschillende mogelijkheden in winkels en laat je vooral ook informeren over de voor en nadelen van de verschillende vloeren, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.
367 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page