top of page

De Japandi-stijl in jouw slaapkamer

Japandi: een van de grootst trends van dit moment. De Japandi-stijl is een unieke mix van Japanse en Scandinavische elementen. Het combineert het minimalisme en de eenvoudige lijnen van Scandinavisch design met de warme, natuurlijke materialen en aardetinten van de Japanse cultuur. Als je van warmte, natuur en vooral rust houdt is dit zeker iets voor jou. En op welke plek kunnen we meer rust gebruiken dan in de slaapkamer? Lees snel verder voor 5 tips voor een Japandi-stijl bij jou thuis.


Materialen japandi


1. Ga voor natuurlijke materialen

De Japandi-stijl draait om natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en linnen. Kies bijvoorbeeld voor een bedframe en nachtkastjes van hout in een warme, lichte kleur. Voeg ook enkele zachte kussens en dekens van linnen toe voor een comfortabel en natuurlijk gevoel.2. Less is more

Minimalisme is een belangrijk aspect van de Japandi-stijl. Houd je slaapkamer opgeruimd en kies voor een eenvoudige opstelling. Plaats het bed in het midden van de kamer en houd de accessoires tot een minimum beperkt.


3. Natuurlijke kleuren

Japandi-stijl gebruikt voornamelijk natuurlijke kleuren. Kleuren als beige, crème, grijs en wit passen goed bij deze stijl. Voeg enkele accenten van zwart of donkerbruin toe voor een mooi contrast.


japandi slaapkamer

4. Haal de natuur naar binnen

Haal de natuur naar binnen door planten in je slaapkamer te plaatsen. Kies voor enkele groene planten zoals varens of de bekende bonsaiboompjes om je slaapkamer tot leven te brengen en een rustige sfeer te creëren.


5. Verlichting

Verlichting is essentieel in een Japandi-slaapkamer. Kies voor zachte, warme verlichting om een gezellige sfeer te creëren. Plaats enkele sfeervolle lantaarns of lampen van natuurlijke materialen om het geheel af te maken.


De Japandi-stijl is een prachtige manier om een serene, ontspannende sfeer in je slaapkamer te creëren. Door natuurlijke materialen, minimalistische opstellingen en zachte kleuren te gebruiken kom je helemaal tot rust.

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page