top of page

Interieurtrends van de lente en zomer 2022

Bijgewerkt op: 21 nov. 2023

Met hopelijk een prachtige lente en zomer in aantocht, willen we alvast vooruitblikken naar de interieurtrends van deze seizoenen. Wat gaan we deze periode veel zien? En wat laten we achter ons? De kleuren, materialen, meubels en accessoires die in het voorjaar van 2022 populair kunnen zijn, hebben we gebundeld in dit artikel en speciaal voor jou op een rijtje gezet.


Trend 1: warmte en rust

Rust en warmte is een interieurtrend

De afgelopen twee jaar stond in het teken van flexibiliteit, snel kunnen inspelen op plotselinge veranderingen. Van lange pauzes tot aan in een korte tijd alles uit het leven halen om vervolgens weer terug bij af te zijn. Dit vroeg veel energie en mentale inspanningen. De eerste interieurtrend heeft alles te maken met meer rust en warmte creëren.


Logisch, want na een hectische periode willen we niks liever dan thuiskomen in een gezellig huis waar niks moet of hoeft. Er bestaat geen beter materiaal dan hout om die warme sfeer uit te stralen. Mix en match diverse houtsoorten in je meubilair, woonaccessoires, vloeren en muren.


Trend 2: haal de natuur in huis

Doordat we veel thuis hebben doorgebracht, zijn we ook anders en meer gaan kijken naar de manier waarop we wonen, en waar we wonen. Grote steden worden steeds vaker ingeruild voor dorpen of het platteland. We zoeken rust op. Ook de natuur brengt een gevoel van rust in mensen naar boven. Planten, boompjes en kleurrijke bloemen verwerken in een interieur voegen meer groen toe aan een ruimte. Materialen als linnen en kleuren in natuurlijke tinten in combinatie met groen in huis zorgen voor een oase van rust.


Trend 3: verlichting in de spotlight

Voorbeeld van een interieurtrend van lente en zomer 2022

Het belang van goede verlichting werd vroeger onderschat. Ja, het was onderdeel van het totaalplaatje, maar er werd weinig aandacht aan geschonken. Dat is tegenwoordig wel anders. Zo anders zelfs, dat verlichting een prominente plek in een ruimte krijgt.


Het zijn niet alleen sfeermakers, het zijn echte kunstobjecten die een belangrijke pijler binnen het interieur vormen. Ga je voor groots en opvallend? Kies dan een opvallende lampenkap in een abstracte vorm. Liefhebber van minimalistisch design? Dan kun je gaan voor een verborgen lichtbron in een houten of metalen frame.


Trend 4: perfecte imperfectie

In de lente en zomer van 2022 zien we dat imperfectie ook stijlvol kan zijn. Elk krasje, buts of ietwat scheve lijn kan er juist voor zorgen dat het wat karakter en persoonlijkheid toevoegt aan jouw interieur. Niemand is perfect, dat hoeft jouw interieur ook niet te zijn. De liefde voor vintage en marmer passen hier perfect bij. Combineer materialen en kleuren als brons en tin om het plaatje compleet te maken.


Advies nodig? Wij helpen graag!

Wil je jouw interieur klaarmaken voor de lente en zomer van 2022, maar weet je niet hoe? Of ben je nog op zoek naar de perfecte invulling voor dat ene hoekje, zodat deze past bij de rest van de inrichting? Stel ons je vragen, we delen graag onze kennis van interieur, interieurontwerp en interieurstyling met je!


106 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page