top of page

Horeca inrichting voor Winterhaven

Waar je voorheen alleen in de zomer terecht kon aan de Haven van Breda, is daar dit jaar voor het eerst verandering in gekomen. Het plein van Café de Huiskamer tot de Vishal is namelijk totaal omgetoverd tot een nieuwe hotspot genaamd: Winterhaven. Winterhaven is een horeca concept dat voortkomt uit samenwerking tussen de Biertuin en Café de Huiskamer. Met Winterhaven is een plek gecreëerd waar mensen de komende maanden lekker warm kunnen zitten en waar het als ‘thuiskomen’ voelt.
 

Om dat gevoel van thuiskomen te realiseren hebben ze interieur ontwerpster Maaike Graafland  ingeschakeld. Maaike is een interieurontwerpster met een grote voorliefde voor vintage. Bij Winterhaven probeert ze, door meerdere huiskamers te creëren, een echt gevoel van thuiskomen neergezet te hebben. Zoals ze zelf zo mooi zegt: 'niks is toch lekkerder dan ‘s winters thuis komen, lekker bij het haardvuur spelletjes spelen en warme chocolademelk met rum drinken.' 

Bron: Welkom in Breda

De Interieurbar heeft in het jaar 2021 De Winterhaven ontworpen in opdracht van café de Huiskamer. Maaike heeft daarnaast de uitvoering van het interieurplan begeleid tijdens de opbouw van het winterterras. In 2021 was de Winterhaven een enorm succes en bekend & geliefd onder het Bredase publiek. In 2022 kwam De Winterhaven weer terug in de Bredase binnenstad. De Interieurbar heeft ook voor deze editie een verbeterd ontwerp gemaakt. 

Normaal gesproken sluiten we ons terras altijd in de winter, omdat het simpelweg te koud is om in deze periode buiten te zitten. Daarom hebben we in de winter een nieuw horeca concept opgezet: Winterhaven.
Door een loods te plaatsen waar normaal ons terras staat konden we dus open blijven. Maar er ontstond een belangrijke vraag: hoe creëer je een warme en knusse sfeer? Voor dit vraagstuk hebben we Maaike ingeschakeld. Ze heeft niet alleen een prachtig ontwerp voor ons gemaakt, maar heeft ook geholpen bij de inkoop van de meubels en uitvoering. Daarnaast was het ook erg fijn dat ze meubels die we hadden ook meenam in het plan.

Naast dat we het zelf heel vet vonden hebben we ook veel positieve reacties van onze gasten gekregen over ons interieur. Super bedankt, Maaike

René de Vos - eigenaar Biercafé de Huiskamer

bottom of page