top of page

10 Kantoor inrichting tips & tricks - Creëer een inspirerende werkomgeving

Bijgewerkt op: 21 nov. 2023

Je kantoor: een plek waar de gemiddelde Nederlander meer tijd doorbrengt dan zijn eigen woonkamer. Hoe kan het dan toch dat wij de inrichting hiervan vaak als bijzaak zien? Onderzoek wijst uit dat de omgeving waarin je werkt enorme invloed heeft op je je productiviteit, je welzijn en de creativiteit van jou en die van je team. Door dit besef vond ik het de hoogste tijd een blog te schrijven over het inrichten van je werkplek. Ik geef je in deze blog tips & tricks om jouw kantoorruimte te transformeren naar een functionele, prettige & inspirerende werkomgeving.

Kantoor inrichten

1. Begin met een helder doel:

Voordat je begint met het kiezen van meubels en decor, is het essentieel om het doel van je kantoorruimte te definiëren. Wil je een creatieve sfeer bevorderen, of ligt de nadruk op focus en concentratie? Je doel zal de basis vormen voor alle ontwerpbeslissingen die je neemt.


2. Ergonomie voorop:

Een comfortabele werkomgeving is cruciaal voor de gezondheid en productiviteit van jou en je team. Investeer in ergonomische stoelen, verstelbare bureaus en computeraccessoires om een optimale houding te bevorderen en de kans op fysieke klachten te verminderen.


3. Natuurlijk licht en ventilatie:

Maak zo veel mogelijk gebruik van natuurlijk licht in je kantoorruimte. Zonlicht heeft bewezen voordelen voor het humeur en de productiviteit. Zorg ook voor goede ventilatie om frisse lucht te garanderen, wat de algehele welzijn en prestaties ten goede komt.


4. Kleuren en textuur:

Kleur heeft een krachtige invloed op stemmingen en energieniveaus. Kies kleuren die passen bij het gewenste doel van je kantoor. Speel ook met texturen - gebruik verschillende materialen en stoffen om je kantoor te voorzien van een huiselijke touch. Welke kleuren goed werken in een kantoor interieur, en waarom lees je hier.


5. Flexibele indeling:

Een veelzijdige indeling is van onschatbare waarde. Creëer zones voor concentratie, samenwerking en ontspanning. Denk ook aan flexibele meubelopstellingen, door bijvoorbeeld verrijdbare scheidingswanden kun je de indeling gemakkelijk aanpassen aan de behoeften van het moment.


Tips voor kantoor interieur

6. Akoestiek in balans:

Een goede akoestiek draagt bij aan een rustige en aangename werkomgeving. In een kantoor worden veel harde materialen gebruikt. Vergeet hier geen zachte materialen aan toe te voegen om een storende echo te voorkomen. Gebruik geluiddempende materialen zoals gordijnen, akoestische panelen of tapijten, om de productiviteit te verbeteren.


7. Groen en planten:

Breng de natuur naar binnen met planten. Planten zuiveren de lucht, verhogen de luchtvochtigheid en hebben een positieve invloed op de gemoedstoestand. Kies planten die gemakkelijk te onderhouden zijn en passen bij het interieur.


8. Slimme opslagoplossingen:

Een opgeruimde werkplek bevordert de focus en efficiëntie. Investeer in slimme opslagoplossingen, zoals (maatwerk)kasten, lades en planken, om rommel te verminderen en alles georganiseerd te houden.


10. Duurzaamheid en milieubewustzijn:

Ten slotte is duurzaamheid een groeiende trend in kantoorinrichting. Kies voor milieuvriendelijke materialen en energiezuinige verlichtingssystemen om je ecologische voetafdruk te verkleinen & geld te besparen.


inspirerende werkomgeving

Het ontwerpen van een kantoorruimte gaat gepaard met veel keuzes die een grote impact hebben op de werkcultuur en productiviteit van jou & je team. Met deze tips en tricks in gedachten, ben je goed op weg naar het creëren van een inspirerende werkomgeving die zowel functioneel als prettig is. Vergeet niet dat de behoeften van jou & je team centraal moeten staan bij elke ontwerpbeslissing die je neemt. Heb je behoefte aan een helpende hand? De Interieurbar helpt je graag bij het ontwerpen van jouw zakelijke project.

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page