top of page

Gluren in het huis van... - mezelf!!

Drumroll, please! 🥁 Daar is-ie dan eindelijk: de allereerste "Gluren in het huis van"! In deze primeur neem ik je mee naar mijn eigen stulpje, en vooral naar de laatste verbouwing die ik heb gedaan. Ik neem je mee in mijn overwegingen, slimme oplossingen en vertel je alles over mijn stijl. Klaar om naar binnen te gluren?


First things first - wat voor woning heb ik?

Wij hebben een jaren ’30 woning van ongeveer 110 m2, dicht bij het centrum van Breda. We hebben een voortuin, kleine achtertuin met schuur en 4 slaapkamers.


Verhuizen v.s. verbouwen?

Voordat we gingen verbouwen hadden we het plan een nieuwe woning aan te kopen en te gaan verhuizen. Dit omdat we graag een grotere woonkamer wilden en het liefst ook een grotere tuin. Na twee keer een bod te hebben gedaan die niet is uitgekozen, steeg de rente en de energieprijzen enorm. Waardoor we ervoor hebben gekozen toch te blijven en onze huidige woning te gaan verbouwen. We kozen voor een aanbouw, zodat onze woonkamer/keuken ruimer kon worden.

 

Wat was de overweging?

Door aan te bouwen leverden we wel wat ruimte van de achtertuin in, terwijl onze achtertuin al niet zo groot was. Hij was erg lang en smal en ligt bijna volledig in de schaduw, waardoor we er geen gebruik van maakte. Toch kozen we voor de uitbouw die de tuin nog kleiner maakte, om ons wooncomfort binnen te optimaliseren. Het regent hier immers toch vaker wel dan niet. We kozen voor een uitbouw waarvan zowel het dak als de achtergevel van glas is en lieten de oude achtergevel verwijderen om zo veel mogelijk daglicht binnen te laten in het midden van de woning.


Plattegrond voor de verbouwing

Voor de verbouwing:

De achtergevel is dicht en de keuken zit apart. Hierdoor hebben we weinig contact met elkaar als iemand aan het koken is. Ook is de keuken zo klein en onhandig ingedeeld dat samen koken niet handig is, om nog maar te zwijgen over het gebrek aan opbergruimte. Vooral als er mensen bij ons kwamen eten was de aparte keuken niet fijn. Op deze momenten moest je met je rug naar visite toe koken terwijl de afzuigkap aan stond, hier door was je geen onderdeel van het gesprek en de gezelligheid. 


Plattegrond na de verbouwing


Na de verbouwing:

We hebben de achtergevel uit de woning gebroken waardoor het één grote ruimte is. Hierdoor hebben we veel meer daglicht in het midden van de woonkamer. Ook hebben we gekozen voor een grote leefkeuken met kookeiland, zodat we contact hebben met elkaar en hier met visite lekker omheen kunnen hangen. Alle keuzes op een rijtje

 1. Het dak en de achtergevel zijn van glas, wat zorgt voor extra daglicht.

 2. Aan de oude keuken zit een schuur. Deze wand hebben we doorgebroken zodat we hier de hoge kastenwand van de nieuwe keuken in konden plaatsen. Dit gaf ons net de 60 cm extra ruimte die we te kort kwamen om een kookeiland te plaatsen. Think outside the box.

 3. Een ruime leefkeuken met veel opbergruimte en een kookeiland in het midden.

 4. Een barretje aan de kopse kant van het kookeiland.

 5. Een kookplaat met ingebouwde afzuigkap, waardoor je de woonkamer in kijkt.

 

Op naar de tekentafel

Vooraf heb ik een klein impressie getekend van hoe we de keuken vorm wilden geven. Dit heb ik gedaan door hier een schets van te maken op de iPad, zodat ik de interieurbouwer een goed beeld kon geven van wat ik voor ogen had.En door naar details van mijn nieuwe keuken

 • Gouden accenten; een gouden kokendwaterkraan, gouden spoelbak en goudkleurige barkrukken.

 • Notenhouten fronten

 • Een natuurstenen blad (marmer) in grijs met een goud/bruine ader.

 • Een roze plint onder het kookeiland met afgeronde hoeken.


Het resultaat...............
Kleur & materiaalkeuzes

Ik vind het vooral belangrijk een gezellige woonkamer te hebben, daarom heb ik veel gewerkt met warme kleuren en materialen. Ook vindt het belangrijk me te onderscheiden en mijn eigen persoonlijkheid te herkennen in het interieur. Daarom hebben we gekozen voor kleurrijke & opvallende accessoires die in combinatie met de warme kleuren op de wand een verrassend interieur creëren.


 

Hoe vinden we het?

We zijn superblij dat we de keuze hebben gemaakt hier te blijven wonen en te verbouwen. Ondanks dat we maar een paar m2 hebben uitgebouwd is het een wereld van verschil. In huis hebben we veel meer contact met elkaar en staat alles met elkaar in verbinding. Als we visite hebben hangen we met zijn allen om het kookeiland heen en ook zonder visite kunnen mijn vriend en ik met elkaar kletsen tijdens het koken. Ons huis heeft veel meer daglicht gekregen, waardoor alle kleuren een stuk mooier uitkomen. Zelfs ons kleine tuintje vind ik een stuk gezelliger geworden. Doordat deze niet meer zo lang en smal is, maar meer in verhouding is door de uitbouw lijkt deze beter te kloppen.


Binnenkort meer nieuws over de tuin, want die zijn we as we speak aan het upgraden.


Zo voegde ik mijn persoonlijke touch toe in mijn interieur


1. Artwall bij de eettafel


Aan de wand heb ik een artwall gecreëerd met verschillende items die mijn persoonlijkheid weerspiegelen. Zo heb ik:

 • Een klein kunstwerkje van ROOMER art, die destijds onze samenwerking bezegelde.

 • Ik heb een tekening van de bekende Loempiakraam in Breda, waar we na een feestje altijd een lekker snackie halen.

 • Ik heb een vintage spiegel van mijn overgroot oma, die altijd in ons ouderlijk huis hing.

 • Een ‘kut’kaartje die ik van een vriendin kreeg. Door de handige knijper kan ik deze kaartjes afwisselen.

 • Een tikkeltje ongepast kunstwerk met een knipoog naar Maria, die ik zelf stiekem heel grappig vind.

 • Een tarotkaart van de zon, die geluk en vervulling voorspelt voor de toekomst.


2. Prints boven de bank

Hoewel mijn vriend en ik beide niet uit Breda komen, zijn we wel groot fan van de stad. Dat kan je wel zien aan de prints die boven onze bank hangen. Want de echte kenner ziet dat dit bekende hotspots van Breda zijn. De tekeningen zijn destijds gemaakt voor de winkel Hutspot door Rik Stabel. Hierin herken je de grote kerk, het Chassé theater, frituur Christ & de Vismarktstraat.


De middelste print lieten wij speciaal maken voor een vriend van ons, die een café had in het centrum van Breda, wat voor ons de belangrijkste hotspot van allemaal is. Deze gaven we hem cadeau, maar voegden de print ook toe aan onze eigen collectie.


3. Open vakkenkast

Ik spaar het mooie 70’s servies van HKliving en wilde dit in een nieuw interieur niet meer achter dichte kastjes verstoppen. Daarom bedacht ik met de interieurbouwer een speelse vakkenkast om alle pareltjes in te showen.


4. Een aanrechtblad van natuursteen

Ons aanrechtblad is gemaakt van marmer, een natuursteen. Mijn vriend en ik werden beide verliefd op de mooie bruin/gouden ader. Die perfect past bij het bruine hout en de gouden details van de keuken. Het nadeel van natuursteen is dat je er snel doffe vlekken op krijgt als je er iets op morst, voornamelijk bij zure substanties. Ondanks de gebruiksaanwijzing genieten we elke dag van de mooie tekening die alleen echt natuursteen heeft.


5. Vintage items

In onze woning vind je veel vintage vondsten terug, zoals deze mooie kobaltblauwe vazen set, de mijn vriend op Marktplaats op de kop tikte. De set bleek een stuk meer waard na aankoop, maar blijft voorlopig shinen in ons eigen huis.


De oude bussen boven het aanrecht kreeg ik cadeau van mijn vader, hier was ik al langere tijd naar op zoek in de juiste kleur.6. BankVoorheen hadden we een prachtige vintage elementen-hoekbank waar we met visite gezellig op konden zitten. Door de opstelling had je veel contact met elkaar. Dit vond ik erg belangrijk wand als ik iets ongezellig vind is het een ‘bioscoop-opstelling’ in een woonkamer..

 

De ervaring wees echter uit dat mijn vriend en ik op deze mooie bank niet lekker languit konden liggen, en dat is toch waar we behoefte aan hebben. Daarom kochten we deze bank in een organische vorm, waarop we samen maximaal kunnen chillen. Als aanvulling op de zithoek hebben we wel de extra fauteuil behouden, om toch tegenover elkaar te kunnen zitten. Alle zitelementen hebben we met elkaar verbonden door dit gekke panter-vloerkleed.


Tot slot: 10 grote en kleine tips


 1. Zorg bij een aanbouw altijd voor voldoende daglicht. Overweeg extra glas, een lichtstraat of het verwijderen van bestaande wanden om zo veel mogelijk daglicht door te laten. Heb jij geen verbouwing op de planning staan maar wil je een ruimte (bijvoorbeeld de woonkamer) toch groter laten lijken? dat kan! Ontdek hier hoe je een ruimte optisch vergroot.

 2. Voeg ronde vormen toe aan je interieur. Vaak is een woning van zichzelf al erg hoekig en ronde vormen zorgen voor een vriendelijke uitstraling. Ik koos bijvoorbeeld voor een ronde plint onder het kookeiland, hanglamp met ronde vormen en een organische vorm bank.

 3. Kies voor een inbouw-prullenbak in je nieuwe keuken, zodat je niet tegen een lelijke bak aankijkt.

 4. Voeg een klein bijzettafeltje toe aan je (diepe) hoekbank, zodat je lekker kan blijven liggen maar je wel drinken en je snackie bij de hand hebt.

 5. Voeg persoonlijke items, herinneringen en kunst toe aan je interieur om het persoonlijk te maken.

 6. Zorg voor goede werkverlichting, maar vooral ook voldoende sfeerverlichting die je apart van elkaar kan schakelen.

 7. Kies een kleurenpalet en laat accentkleuren terugkomen. Bij mij zie je bijvoorbeeld veel (knal)roze en kobaltblauwe accenten.

 8. Richt je huis in naar jouw wensen en leefstijl en niet die van een ander of naar wat van jou verlangd wordt!!

 9. Durf kleur te gebruiken! Ik heb geen enkele witte muur in mijn woonkamer en toch voelt het voor mij niet overweldigend.

 10. Neem het niet te serieus, denk goed na over wat bij je past maar probeer ook lekker het een en ander uit. Je keuzes hoeven niet in beton gegoten te zijn en je kan altijd wat veranderen.

 

 

Ben jij ook klaar voor een interieur dat jou op het lijf geschreven is? Een waar je jezelf in herkent en elke dag opnieuw blij bent om in thuis te komen? Twijfel dan niet langer en plan een interieuradviessessie in bij De Interieurbar. Samen ontwerpen we een interieur dat bij jou past.
 320 weergaven1 opmerking

1 comentário


Heel tof je huis!

Curtir
bottom of page